Pierogi – niby proste, a jednak budzą emocje, wspomnienia i prawdziwą dumę. Chłodnik podawany latem to więcej niż zupa – to cała opowieść o ogrodzie i świeżych warzywach. Devolaje, schabowy czy sezonowe dania, które zmieniają się wraz z porami roku, przypominają, że polska kuchnia potrafi być jednocześnie tradycyjna i różnorodna. Te wszystkie smaki spotykają się w restauracji Polki w Montowni, którą prowadzą pasjonaci kulinarnej tradycji, zakochani w prostych, a zarazem wyjątkowych recepturach.
Karta skupia się na polskich klasykach w najlepszym wydaniu. Na pierwszym miejscu oczywiście pierogi – z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem, a także w nowoczesnych, sezonowych odsłonach. Dalej chłodnik, lekki i orzeźwiający, idealny na letnie dni, albo soczysty schabowy z chrupiącą panierką i ziemniakami jak u babci.
W menu znajdzie się także miejsce na devolaje – złociste, aromatyczne, z roztapiającym się w środku masełkiem. Wszystko to przygotowane ze świeżych składników i podane z miłością do polskiej tradycji kulinarnej.